Blogg

Deltakelse i King of the Ring og Polsk turnering

I helgen sendte B-30 3 gutter med Kofi til King of the Ring. Sunniva og Ole-Arne reiste til Polen for tøff matching.
27. november 2019 21.08

King of the Ring har blitt en av Europas aller største turneringer. I 2019 var det påmeldt 515 boksere fra en rekke land. Det har blitt et tøft nivå, og diplomkampene likner mer på Schoolbox. Kofi tok med to sisteårs diplom på tur; Jonas Østerfeldt og Odin Thyrum, i tillegg til Dennis Bøe Dahl som er første års ungdomsbokser. I diplom er det store klasser; Odin trekker 1/8-finale hvor han møtte Geraldo Smajla fra Double Jab ABC. Odin bokser meget pen og lett diplomboksing og viser frem et stort repertoar av slag, forsvar og fotbevegelser, og har god kontroll over kampen. Vi er trygge på seier, hvilket det blir, men split decision 2-1. Det dømmes tydeligvis etter andre kriterier enn vi er vant med hjemmefra. I kvartfinalen neste dag møtte Odin svensk motstand; Elias Svensson fra Bålsta BK. Odin holder fast ved diplomboksingen, mens Elias bokser tett opp mot ordinær boksing. Dommerne tillater det og gir endatil seier 3-0 til svensken. 

Jonas trekker kvartfinale, og møtte iren Sean Heapes fra Jobstown BC i Dublin. Jonas står stødig og viser gode slagkombinasjoner, Sean løper unna - langt unna - hver gang, og kontrer litt innimellom. Jonas ender opp med å jage ham fra hjørne til hjørne i 3x2 minutter, og det blir etterhvert mer løping enn boksing. Kampen endte med kjipt tap 1-2, selv om vi følte Jonas viste mest vilje til å bokse her. 

Sistemann ut er Dennis Bøe Dahl som trakk semifinale mot Ali Smesem fra Hisingens BK. Dennis hadde avlyst Ungodms-NM helgen før pga sykdom, men kroppen var fortsatt ikke helt i lage. Til tross for sykdom i kroppen bokser Dennis jevnt med Ali, og hadde han hatt litt mer å gi ville han ha dratt i land denne kampen. Det er bare å se fremover. Om en måned er Dennis siste års ungdomsbokser. 

----

Sunniva Hofstad var påmeldt en internasjonal turnering i Polen hvor vi visste flere av årets EM-deltakere kom til å delta. For å få tøffere motstand valgte Sunniva å gå opp i 75 kg for å bryne seg ekstra. Ole-Arnes rapport fra Polen:

I semifinalen møtte hun landslagsbokseren til Ukraina som blant annet deltok i EM nå i sommer. Sunniva stopper henne i den tredje runden, men dommeren eller hjørnet burde stoppet det lenge før..

I finalen ventet en gammel kjenning fra finalen i EM. Polske Zofia vant den gang 4-1 og det var ventet å bli en jevn og spennende kamp. Og for en kamp det ble. To utøvere som begge kjempet som løver. Polen hadde første, Sunniva siste så var spørsmålet hvem som fikk den siste. Det endte 2-1 til Polen, i Polen.. Sterkt å få med seg en av dommerne på bortebane. En god kamp av begge boksere fører til at de mottar hver sin pokal for beste kamp!