Blogg
Happy Squad

Esker All Female Box Cup

To jenter fra B-30 tok turen til Esker (Irland) denne helgen - det endte opp med 4 seire av 4 mulige.
13. oktober 2019 19.31

Helene Berg (13) var først ut, og var nok litt spent for å debutere i schoolbox (ordinær boksing) allerede som 13-åring. Hun trakk direktefinale lørdag hvor hun møtte irsk motstand, Rebecca Finucane. Helene har mange diplomkamper i sekken, i tillegg til at hun har forberedt seg godt til dette. Hun bokser teknisk meget godt, og stopper kampen allerede i første runde. Vi gratulerer Helene med seier i sin første ordinærkamp/schoolbox. GULL!

Sunniva Hofstad (15) tar opp tråden etter Helene og møtte Aine Doyles (Irland) i semifinale lørdag. Sunniva stopper kampen i tredje runde og er klar for finale søndag. Det viser seg at motstanderen i finalen har sett Sunniva i aksjon, og de velger å trekke seg fra finalen, hvilket betyr at Sunniva får GULL på walk-over.

Coach Ole-Arne Nærgård jobber hardt for å få til en erstatningskamp for Sunniva søndag. Han får tilslutt overbevist juryen om at Sunniva er kapabel til å møte en engelsk junior. Motstanderen Demi Uscroft (UK) har sølv fra det engelske juniormesterskapet i februar 2019, så dette kunne bli en tøff nøtt å knekke. Coach Ole: "Sunniva åpnet bestemt og det var aldri noen tvil om at dette ville gå vår vei. Utover kampen ble styrkeforskjellen bare tydeligere og tydeligere og i den siste runden var det nært å bli stopp. Etter en telling og en kavalkade av treffere slo gong-gongen i grevens tid for England."

Coach Ole fikset også en ekstrakamp til Helene på søndag mot ei engelsk jente som slo Danmark på lørdag. Coach Ole: "Engelske Macy Morgan prøvde seg på å starte en krig, men Helene viste et nydelig fotarbeid og tett forsvar. Helene tar gradvis mer og mer over og i de to siste rundene er det aldri noen tvil. Helene treffer flere ganger med direkte høyre og hun er avventende og kontrer andre ganger. Nydelig variasjon i angrepene!"

Begge jentene viser at de er i bedre fysisk form enn sine motstandere. Hardt arbeid lønner seg!

Nå skal jentene hjem for de siste forberedelser til Legacy Box Cup om to uker! Kom og se disse jentene bokse på hjemmebane - i Rostenhallen 26. og 27. oktober :-)