Blogg

Esker All-Female Boxcup

Julie Holthe og Sunniva Hofstad tok tilsammen 3 medaljer i verdens største jenteturnering i Dublin denne helgen. Coach Ole-Arne Næsgård meget fornøyd med helgens resultater.
16. oktober 2018 02.17

Etter initiativ fra Knockout.no reiste et lite norsk lag over til Irland for å delta i turneringen som hadde over 400 påmeldte jenter. 

Julie Holthe lå syk uken før avreise, og vi var spent på formen når hun skulle gå sin semifinale som første kamp lørdag morgen. En god natts søvn på et engelsk herskapshus hadde gjort susen, og Julie var i toppslag. Hun gikk knalltøft ut og med varierte kombinasjoner mot hode og kropp stoppet hun Rosemary Doherty (IRL) i 2.runde. Seier RSC-2, og Julie var klar for finale søndag.

I finalen søndag ventet irsk mester SA69, Chaz Oneill, som også har sølv fra EM. Oneill slet med å komme innpå Julie i første runde, da Julie har bedre rekkevidde. I andre runde plantet Oneill noen tunge treffere som gjorde at Julie fikk telling. Ole-Arne kastet inn håndkleet, noe Julie ikke var enig i da hun ville fullføre kampen. Skikkelig fighterhjerte! Godt kjempa av Julie mot en knalltøff motstander! Sølv i dette selskapet er meget bra! Gratulerer!

Sunniva Hofstad møtte Molly Bennet (IRL) i direkte finale på lørdag. Den irske jenta henger litt med i starten, men så tok Sunniva over showet og vant sin finalen med alle dommerstemmene. Gull i turneringen til Sunniva! Gratulerer!

Søndag fikk Sunniva forespørsel om å ta en ekstra finale i en høyere vektklasse og aldersklasse, og hun tok utfordringen. I ringen ventet Tegan Byrme (IRL). Hun er høy og southpaw, som var litt uvant, men Sunniva fant fort rytmen og bokset bedre og bedre gjennom kampen. Nytt gull, og nye gratulasjoner :-) Sunniva har med dette vunnet 3 Schoolboxkamper på 1 uke, og hun begynner å bli virkelig klar til å gå over til ordinær boksing i januar. 

Takk til Kenneth Bruun og Knockout.no for et flott initiativ, og takk til jenter og foreldre fra Horten, TK og Moss for hyggelig reisefølge.

Neste som skjer for disse jentene er vår egen Legacy Box Cup om bare 12 dager! Her blir det også internasjonal motstand, og det ligger an til mange publikumsvennlige toppkamper i tillegg til fin breddeboksing på alle nivåer.